MX World

mx amateur

Mxstage.be organiseert deze zomer 2 crosskampen.

19/06/2018 19:22 - geplaatst door MXworld | 0 reactie(s)

Woensdag 4 en donderdag 5 juli zijn er 2 crossdagen op het unieke circuit van Mesbrécourt, want de ene helft van het parcours heeft een zanderige ondergrond en het andere gedeelte is hard.

Voeg daarbij nog heel leuke sprongen, waves, een mooie flow en we hebben een ideale mix om 2 dagen flink bij te leren en te genieten van onze sport.


Klik op Thor voor meer info over de stage in Avesnes-sur-helpe of mail meteen naar alain.roels@telenet.be

productnieuws

UFO Catalogus 2019

19/06/2018 18:14 - geplaatst door MXworld | 0 reactie(s)

Ok, we zijn nog maar midden in het seizoen van 2018 maar de designers van het Italiaanse merk UFO hebben niet stilgezeten. Opnieuw komen ze uit met een schitterende collectie die je zeker gezien moet hebben...

Klik op Thor en blader gerust door de gallerij!

Galerij

Een galerij om Ottobiano af te sluiten.

19/06/2018 14:07 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Een dag vroeger posten we hier een galerij, verzameld uit de wereldwijde opnames die ons bereikten.


Van de hand van de traditionals zoal Bavo, Mediacross, mxgp.com, De Acevedo, Ray Archer, maar ook van de diverse teams, waarvan we de fotograaf niet altijd kunnen achterhalen. We steken er Kathleen Vanhaeren en Francesco Bogaarts ook bij.


Geniet er van, door op Thor te klikken.


Preview

Belgen op titelkoers in het Denicol WK Zijspannen Lommel!

19/06/2018 10:48 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Ne GP zijspannen in Lommel? Zot! Da kan toch niet in dieje zandbak?” Dat waren zo wat de meeste eerste reacties toen vorig jaar bekend gemaakt werd dat de GP zijspannen verhuisde van Genk naar de Heeserbergen in Lommel. De organisatie wist echt wel waar ze mee bezig waren. Luisterden naar goede raad. En slaagden ze er in om een perfecte arena te creëren voor een zinderende zijspan GP. Na afloop was er van de negatieve perceptie weinig meer te merken. Omdat ook de andere plaatjes klopten, opteert men dit jaar opnieuw voor de Heeserbergen.


Als aanloop, en als teaser een fotogalerij van Blocky Pics vanuit Kivioli.


Lees verder onder Thor.

mx pro

Nick Triest hangt de helm aan de haak…..

19/06/2018 08:33 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)


Vrij verrassend troffen we deze morgen een Engels tekst aan op de FB-pagina van Nick Triest. Nu verstaan we wel een mondje engels, maar we stuurden hem een vraag om uitleg.


En die kwam er, lees verder onder Thor.

Kalender

De Kalender

19/06/2018 07:56 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)Het hoogtepunt ligt dit weekeinde op de Heerserbergen in Lommel. Daar wordt  de GP voor zijspannen verreden. Daar leest U verder meer over.


Geen GP dit weekeinde maar wel een ADAC in Bielstein, een Maxxis in Desertmartin en een FK in Bourgignon. Bovendien trekken de MX2 en MX Open rijders naar Lower Drayton in GB voor de IMBA EK-wedstrijd.


De kalender, onder Thor.

race report

SX Tour 2018: Soubeyras en Do winnen eerste proef.

18/06/2018 10:29 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

14.000 toeschouwers in het Michelin stadion van Clermont-Ferrand. Activiteit: de eerste proef voor de SX Tour de Franse. Cédric Soubeyras verdrong vrij snel Thomas Ramette van de leiding en won. Ramette bleef tweede voor Gregory Aranda, Xavier Boog en Valentin Teillet.


In de minder sterk bezette MX2-klasse won Thomas Do de finale voor Killian Auberson en Lucas Imbert.


Video 1


Video 2


Credits SX tour de France

race report

MC Lille: Oefengalop voor Nick Triest

18/06/2018 10:15 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Flinke opkomst bij de Inters, 24 man sterk, op de Breugelheide. De mix was ideaal: wat oudgedienden tegen de actieve crossers. Een man stak er wel wat boven uit. Nick Triest rijdt momenteel het Zwitsers kampioenschap en oordeelde dat Lille rijden beter was dan naar het voetbal kijken.

race report

MCLB: Dewulf dubbelt voor Brackman.

18/06/2018 10:03 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Jeffrey Dewulf won in Tielt beide reeksen, telkens met een gelijke voorsprong van exact tien seconden. Wietse Brackman moest beide keren de duimenleggen. Achter die twee speelden JurgenWybo en Kevin Fors gelijk. 


Brackman en Fors openden de eerste reesk, maar Dewulf zat al na twee ronden in het spor van Brackman. Wietse zong het uit tot in de tiende ronde om dan Dewulf te moeten laten gaan.


In de tweede reeks ging het sneller. Van de zevende naar de eerste plaats in nauwelijks vier ronden. bewijs dat Jeffrey in Tielt absoluut de snelste was.


Bij de zijspannen rekenden de 'hobbyrijders' Jan Hendrickx -  Peter Beunk twee keer af met maar liefst 30 andere zijspannen.


Credits: Peter Borremans.


race report

AMA Outdoors Hith Point: ALLE reeksen!

18/06/2018 09:31 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Je kan van het internet zeggen wat je wil, maar de stroom aan relevant info over de MX is groot. Zo bieden wij U vandag al de volledige wedstrijden aan van de AMA outdoors op High Point.


Spanning en sensatie in de duels tussen Eli Tomac en Marvin Musquin, die zijn eerste manche van het seizoen won.


450 reeks 1


450 reeks 2


250 reeks 1


250 reeks 2


Credits: @sheperdphotos

race report

Zijspannen GP in tien minuten

18/06/2018 08:35 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Maar dan wel in bewegende beelden.


Waar hij momenteel zit weten we nog niet maar de movie van Luc Vander Aa is al wel tot bij ons geraakt.


Nu, volgende week zal hij zijn weg wel vinden zeker?


't Is in Lommel.


Videorep Kivioli


Credits: Blocky Pics

Galerij

VMCF Paal: de foto’s van Griet

18/06/2018 08:25 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Veel hectiek in Paal, maar Grietje slaagde er in om toch een mooie fotoreeks samen te stellen.


HIER klikken.

race report

Drie Kemea-Yamaha rijders in de top 9!

18/06/2018 07:28 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)


Kemea Yamaha kan - met drie rijders in de top 9 - terugblikken op een meer dan degelijke MXGP van Lombardije, Italië. Ben Watson parkeerde zijn YZ250F op de vijfde plaats, terwijl Jago Geerts zesde eindigde en Anthony Rodriguez negende werd.

race report

VMCF Paal: Vroegtijdig einde voor topaffiche!

18/06/2018 07:17 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Reeds vorige week werd de VMCF-federatie overspoeld met rijders en in Paal werd het dit weekend nog een pak drukker waarbij in bijna alle categorieen het maximum bereikt werd. Het zorgde voor een overladen programma dat echter abrupt een einde kende door een zware val van Steve Seronval die in de slotreeks zijn motor op een toeschouwer zag belanden waardoor de racedag er meteen opzat.

race report

Vijf op een rij voor Vanluchene-van den Bogaart!

17/06/2018 19:57 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

De Grote Prijs voor Zijspannen in Kivioli is uitgedraaid op een nek-aan-nek race. Uiteindelijk haalden de WK-leiders Vanluchene-van den Bogaart de buit binnen voor  Hermans Musset. Die hadden de eerste reeks gewonnen voor Vanluchene. Bax-Stupelis werden derde, met twee derde plaatsen.


Een week voor de GP van België kan niemand nog zeggen dat de leidersplaats voor Vanluchene-van den Bogaart toeval is. Wordt Ben stilaan de kampioenmaker?


Alle uitslagen en standen onder Thor.


Credits: Luc-vliegt-niet-graag-naar-huis-Vander Aa.

race report

UPDATE Liam – Belgische jeugd in Sverepec…..

17/06/2018 19:37 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

UPDATE: zonet deel Stefan Everts mee dat het voor Liam allemaal nogal mee valt. Hij zou bij zijn val in de tweede reeks nekel wat kneuzingen hebben opgelopen en start zeker in Bielstein.


Het begon allemaal vrij goed voor onze kleine landgenootjes. Liam Everts won de openingsmanche. Maar hij zou in de tweede reeks vallen en zich aan de elleboog blesseren. Meer is er niet gekend, Stefan zou volgens onze bron meteen afgereisd zijn naar België. Junior Bal werd negentiende. Het werd overigens een onorthodoxe uitslag met Constantin Piller als winnaar voor Radek Vetrovski, Hakon Osterhagen en Camden McLellan (onthou toch die naam zeg ik u)


Douwe Van Mechgelen maakte een prima beurt in de eerste reeks door zes plaatsen te winnen om 15de te worden. "Hij kan top tien rijden als zijn starts nog verbeteren," seinde vader Joris ons in. Nu werd de tweede reeks een zestiende plaats. 


In de rand vernemen we dat ook Enzo Temmerman, de kleinzoon van de naar de USA geëmigreerde Dirk Temmerman van de zomer een aantal Europese wedstrijden zal aan doen. Onder andere de laatste selectie in Markelo op 7 en 8 juli 2018.  


race report

Caïroli breekt WK open: nadert tot op 12 punten van Herlings.

17/06/2018 19:04 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)


De blessure van Herlings heeft dit WK - sorry Jeffrey - van de verveling gered. Want niemand twijfelde aan de titel van Herlings, tot vorige week zondag de beste crosser ter wereld. Tot de training die hem van de week opzadelde met een sleutelbeenblessure. Het lag voor de hand dat Antonio Caïroli - en neen we hebben geen leedvermaak - hiervan zou kunnen profiteren. Dat heeft de Italiaan ook gedaan in de GP van Lombardije op de kunstbaan van Ottobiano….


Credits: Archer, MXGP.com, Kawasaki.

Flash Race Report !

Cairoli wint en loopt 50 punten in op Herlings

17/06/2018 16:52 - geplaatst door MXworld | 0 reactie(s)

Met twee reeks overwinningen, doet Cairoli (KTM) wat hij moest doen : 50 punten pakken op de geblesseerde WK-leider Herlings.


Herlings leidt het WK met 12 punten voorsprong op Cairoli !


Tweede en derde werden de Husqvarna Ice One rijders Paulin en Anstie.


Desalle (8 overall) werd tweede in de eerste reeks maar crashte hard in de tweede reeks.


Strijbos (10 overall) pakte de holeshot in reeks twee, reed zelfs enkele rondes aan de leiding !


Vanhorebeek werd 11de, Renkens 29ste.


 


Thor it voor complete uitslagen


 


 


 


Flash Race Report !

Jorge Prado wint nu ook de GP van Lombardia

17/06/2018 16:06 - geplaatst door MXworld | 0 reactie(s)

De KTM rijder Prado pakt alweer de overall met een tweede en een eerste plaats in Ottobiano.


 Thomas Covington (Husqvarna Jacky Martens) pakt de tweede plaats overall.


TC won nochtans overtuigend de eerste reeks maar werd slechts 4de in de tweede reeks.


WK leider Jonass  (KTM) werd derde overall maar heeft nu nog maar 9 punten voorsprong op Prado


Jago Geerts werd 6de in de eerste reeks en 7de in de tweede reeks (6 overall)


Thor it voor alle uitslagen

race report

Nancy van de Ven wint in Ottobiano

17/06/2018 09:18 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Nancy van de Ven heeft haar eerste GP beet. In Ottobiano zat ze in de tweede reeks in een kopgroep met alle favorieten. Larissa Papenmeier leidde voor van de Ven, Courtney Duncan en de winares van gisteren, wereldkampioene Kiara Fontanesi. Iets over halfweg begonnen de gedubbelde dames toch flink in de weg te rijden. Even voordien had Papenmeier al de hele circuitbreedte nodig om een eerste aanval van van de Ven af te blokken. Maar even later raakte ze het spoor bijster tussen de langzamere dames en van de Ven schoof meteen door naar de leiding. Duncan zag de bui hangen. Van virtueel winnaar werd ze plots tot brons gedegradeerd. Maar ze kon de Nederlandse, zwaar geblesseerd in de winter, niet meer bij benen. Nancy won haar eerste van het seizoen voor Fontanesi en Duncan.


Amandine Verstappen veroverde in de slotronde nog de vijfde plaats toen Sara Anderson in de fout ging. Ze werd zesde algemeen achter Shana van der Vlist.


Uiteraard blijft Duncan aan de leiding. Ze gaf slechts één punt toe aan Fontanesi.