MX World

mx pro

Yentl Martens en zand: match!

17/11/2018 10:02 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

We waren als spotter aanwezig op de Red Bull Knock Out race. Dat houdt in dat je in de regiewagen achter de regisseur zit en dat je probeert in de gaten te houden wat die regiseur eventueel mist of wat er elders gebeurt. Daardor konden we toch een aantal Belgen in de utizending krijgen. Zo onder meer Axel Van De Sande in zijn duel met Milko Potisek. en zeker ook Yentel Martens die zich al heel vroeg op het podium leek te rijden. Ben Watson won - niet geheel vlekkeloos - de race. Yntels' Husqvarna collega Billy Bolt pakte in de Red Bull Knock Out de WESS titel maar Yentel zelf kleurde zeker mee de wedstrijd. De zoon van voormalig 500cc wereldkampioen Jacky Maertens pakte in Scheveningen een meer dan verdiend podium. Daarmee bevestigde hij zijn bloedvorm want Yentel prijkt in het Franse strandracekampioenschap aan de leiding samen met Milko Potisek.


Credits Futur7Media.

mx pro

Max Nagl heeft zijn zitje vast bij Sarholz KTM!

16/11/2018 10:10 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Altijd een rijder naar ons hart geweest, 'der Max'. Sportief, aangenaam in de omgang en toch best wel een topper in zijn beste jaren. Tot voor twee jaar behorode Max nog bij het selecte kransje GP-winnaars en werd hij nog de nummer drie in het WK MXGP op Husqvarna. Vorig jaar duurde het lang eer Max onderdak vond bij TM. Maar dat verhaal schijnt  te stoppen nu TM zich terug trekt uit de MXGP. En toch zullen we Max in het WK zien. Op een KTM van Sarholz.


Verder lezen onder Thor.


Max Nagl: "Bij Burkhard en Edith (Sarholz) is alles begonnen. Met hun team het ik mijn eerste successen geboekt. Dat begon al op de 85 cc en eindigde in 2008 toen ik bij het fabrieksteam van KTM kwam. Ik kan niet vertellen hoe blij ik ben dat ik naar hen terug keer. Uiteraard met de hulp van KTM. Ik ben supergemotiveerd voor volgend seizoen."


"Ik ben er zeker van dat we succesvol zullen zijn," vertelt de 31-jarige Lommelnaar. "We hopen vooral in de ADAC Masters en in het WK klinkende resultaten neer te zetten."


 

mx pro

Joël Smets kent zijn nieuwe pupil: Tom Vialle!

16/11/2018 10:02 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

De kogel is door de kerk. Tom Vialle, zoon van ex-crosser Frederic Vialle wordt de tweede rijder voor KTM Red Bull in de MX2. Door de overstap van Pauls Jonass, naar zusterbedrijf Husqvarna koos men voor een jonge Fransman naast supertalent Jorge Prado Garcia.


Tom Vialle reed afgelopen seizoen het EMX250, waar hij drie keer op het podium stond, in Rusland en Bulgarije ook een reeks won. Maar vaak stond de Franse belofte ook  te kijken naar een slechte reeks. Op een gegeven moment vond Vialle onderdak bij LRT, het team van de familie Lieber, maar dat wordt opgedoekt.


Vialle zal begeleidt worden door Joël Smets en Dirk Gruebel. Hij is ondertussen al aan de voorbereiding van het seizoen 2019 begonnen.

Preview

Supercross Brabant Rosmalen: Welke Belgen durven mee doen?

14/11/2018 13:09 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Een handvol Belgen reden mee in Zuidbroek. Wellicht is de trip van dik 320 km (vanuit Antwerpen) te ver voor de meesten. Supercross Brabant biedt een alternatief. In Rosmalen, nauwelijks 100 km vanuit Antwerpen, kan je op 22 en 23 december al komen trainen. Het volle weekeinde van 28, 29 en 30 december kan er gereden worden.


Het door Freddy Verherstraeten uitdagend en verrassend circuit zal eind december in het Autotron van Rosmalen het toneel vormen van de Supercross. Waar iedere motorrijder deze sport kan en mag beleven. Van jeugd tot veteraan, van hobbyist tot professional iedereen kan zijn of haar hart ophalen op dit 400 meter lange circuit.

Ook de enduro-rijders zijn van harte welkom op SuperCross Brabant. 


Inschrijven: via DEZE link.

mx pro

Hoe zou het nu zijn met Brent Van doninck?

13/11/2018 12:17 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Het was een turbulent 2018 voor de Herentalse MX2-rijder. Dat wel. Hij startte het seizoen op een 8Biano Husqvarna. Het team kwam in de problemen. Eigenlijk lukte het allemaal ook niet zo best voor Brent in de eerste WK-wedstrijden. De overstap naar Diga Racing bracht de kentering. Van doninck reed zich weer in de kijker. Maar of dat nog op tijd was om een zitje te veroveren in 2019?

Ja dus, en daarom is het tijd voor een diepgaand telefonisch interview met Brent, straks op een Honda van Assomotor.

Thor.

mx pro

Larissa Papenmeier naar Yamaha team van concurrente Kiara Fontanesi!

13/11/2018 12:17 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

De Duitse Larissa Papenmeier, derde in het dames WK Motorcross heeft haar Suzuki ingeruild voor een Yamaha. Ze zal deel uit gaan maken van het team van wereldkampioene Kiara Fontanesi.

mx amateur

BMB: overgangen herzien!

13/11/2018 08:53 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

De BMB deelt mee:


" Naar aanleiding van diverse ontvangen reacties betreffende de verplichte promoties voor de eerste 3 rijders in de eindstand van het Belgisch kampioenschap 2018, besliste de werkgroep motorcross unaniem om de verplichte overgang naar een hogere klasse enkel toe te passen voor de kampioen. De overige rijders hebben de vrije keuze om al dan niet naar een hogere klasse over te gaan. Voor wat betreft de categorie Beloften wordt opgemerkt dat in het motorcross reglement geen verplichte promotie voorzien werd."


Zie de nieuwe lijst van verplichte promoties:

- Nat 500: Jochem WALCKIERS

- Nat 250: Tallon VERHELST

- Juniors 500: Corentin MARY

- Juniors 250: Mattéo PUFFET

- Seniors 500: Didier GHAYE

- Seniors 250: Moreno LUBKEMANN

- Beloften 125: geen verplichte promotie


Foto: Jochem Walckiers, credits Jo Nijs.

Preview

24 en 25 november 2018: Enduro rijden rond ‘De Landsard’.

12/11/2018 11:48 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Goed nieuws voor de Belgische enduro rijders. Bij ons is een degelijke rit kwasi onmogelijk. Maar MAC Veldhoven regelt toch weer een mooie tweedaagse. Op zaterdag 24 en zondag 25 november tekenen zij een rit uit over 45 km. Startplaats is het MX-crcuit De Landsard en de route loop voor ene groot gedeelte over het  militaire domein Oirtschotse Heide.


Praktische info onder Thor. 

Preview

MX Ladies Day op de Breugelhut: nu zondag 18 november 2018.

12/11/2018 10:47 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Het wordt traditie, zo'n Ladies Day. Dat is niet anders op 18 november 2018 in Lille.


Onder Thor vertelt Betty Van Lommel wat er allemaal te beleven valt.

mx pro

‘The Hard Way To Win,’ of motorcross achter de schermen. Première op 10 december 2018!

12/11/2018 10:35 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Op 10 december aanstaande gaat de bioscoopfilm ‘’The Hard Way to Win 3’’ in Premiere in bioscoop Pathe in Eindhoven. The Hard Way to Win 3 laat zien wat er voor nodig is om op het hoogste niveau in het wereldkampioenschap motorcross mee te draaien.

Topprestaties neerzetten in het wereldkampioenschap motorcross is slechts voor enkele weggelegd. Ontelbare uren op de motor en in de gym zijn er voor nodig om mee te kunnen draaien aan de top. 20 wedstrijden over de hele wereld maakt het kampioenschap zwaar en slopend. Alle puzzelstukjes moeten kloppen om overeind te blijven in het hoogst aangeschreven kampioenschap ter wereld.


Lees verder onder Thor!

race report

Jimmy Clochet wint EICMA SX. Titels voor Vongsana en Zonta.

12/11/2018 09:36 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

En dat deed hij met brio want Clochet versloeg op zaterdag Khounsith Vongsana en Simon Mallet. Op zondag liet Jimmy weer iedereen achter zich. Het was het Vongsana die tweede werd dit keer voor Christophe Martin.


Dit was de laatste wedstrijd van het Italiaans SX kampioenschap. Vongsana is de nieuwe kampioen voor Martin en Mallet. Voor Clochet was het zijn eerste deelname.


Bij de Lites ging de dagzege naar Alberto Forato. Filippo Zonta die tweede werd is de nieuwe kampioen.

Kalender

Magere maar interessante kalender.

11/11/2018 11:35 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Houdt U maar vast aan uw bretellen, want er valt niet veel meer te organiseren in motorcrossland.


Voor dit weekeinde kennen we maar een paar evenementen.


Eentje is wel groot: de Supercross van Parijs, tegenwoordig verreden in de U-arena in Nanterre. Je ziet er de wereldtop: de twee Amerikaanse kampioenen Jason Anderson en Zach Osborne. Uiteraard ook Marvin Musquin, Justin Brayton, Tyler Bowers en Vince Friese en ook DylanFerrandis. Ze komen uit tegen de Fransen die ondertussen al drie wedstrijden rodeerden. In de SX2 het normale contingent Fransen met Jace Owen en Cameron MacAdoo als 'yanks'.


In Eersel wordt zondag voor het eerst de Motomaster More Wheels Trophy gereden. Het is een uithoudingswedstrijd voor Zijspannen en Quads. Meer info op de website van MCC De Kempen: HIER.


Inschrijven voor dit event moet via de website gebeuren.


Ook niet te missen: de Ladies Day op de Breugelhut in Lille en de MON Trofee 875 in Volkel (NL).

race report

ADAC SX Stuttgart: Martinez en Koch nieuwe Koning en Prins

11/11/2018 11:18 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Op de tweede dag zag het podium van de SX1 er heel anders uit in Stuttgart.  De zege ging dit keer naar Cédric Soubeyras voor Greg Aranda, Valentin Teillet en de winnaar van vrijdag Cole Martinez. Dit keer haalde Tyler Bowers wel de finale, in tegenstelling tot Jens Getteman. 


De zege in de SX2 bracht de zaal tot ontploffen. Tom Koch haalde zijn slag thuis voor Anthony Bourdon en Calvin Fontvieille. De winnaar van gisteren, Thomas Do, werd vierde. Nolan Cordens sneuvelde in de last chance. 


Zo worden Cole Martinez en Tom Koch de Koning en Prins van Stuttgart.

mx pro

Gezocht: monteur met gouden vingertjes.

11/11/2018 11:01 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Diga Junior Racing Team werft aan:


Jonge en dynamische monteur


Eet en adem je motorcross? Leef je voor de geur van verbrande benzine? Ben je bezeten van motoren en weet je elk schroefje met je ogen dicht terug te vinden? Kan je je verstaanbaar maken in het Engels? Heb je zin om deel uit te maken van een jong en dynamisch team en je steentje bij te dragen om de jeugd van vandaag op weg te helpen om de toppers van morgen te worden? Dan ben jij misschien degene naar wie wij opzoek zijn….


Aarzel niet en stuur ons een mailtje: dirksaelen@telenet.be.

MxWorld Picture Gallery

Red Bull Plons Out !

10/11/2018 22:24 - geplaatst door MXworld | 0 reactie(s)

De Red Bull Knock Out van uit een andere hoek...


En de kleuren waren blijkbaar niet in aanbieding in Scheveningen.


race report

SX Tampere: Thuiszege voor Harri Kullas

10/11/2018 21:10 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

De minder sterk bezette SX (concurrentie met Stuttgart)  in het Finse Tampere wordt op vrijdag en zaterdag gereden. Gisteren toonde Harri Kullas zich de snelste in de finale voor Erki Karho, Joan Cros en Ken Bengtsson.


Ook vandaag bleek de top drie dezelfde. Er wordt slechts in één klasse gereden in Tampere. 


Foto Harri Kullas, credits Jukka Pirrinen.


 


 


 

race report

SX Stuttgart: Cole Martinez en Thomas Do winnnen op vrijdag.

10/11/2018 20:57 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

De openingsavond van de ADAX SX Cup werd betwist in de Martin Schleyerhalle in Stuttgart.


In de SX1 troefde Cole Martinez liefst zes Franse rijders af. Hij versloeg Florent Richier, Charles Lefrançois, Gregory Aranda, Fabien Izoird, Valentin Teillet en Cédric Soubeyras. Jens Getteman werd er in de last chance uitgereden. Ook de winnaar van vorig jaar, Tyler Bowers, haalde de finale niet. Hij komt pas uit een handblessure, die hem vorige week nog weg hield van de Dutch Supercross.


Nolan Cordens plaatste zich in extremis voor de S2-finale. Hij werd negende in een race gereden door acht Fransen, één Duitser en één spanjaard. Thomas Do won voor Thomas Koch en Julien Lebeau.


Credits Cole Martinez: FB Martinez by Jens Körner.

race report

Red Bull Knock Out 2018: Nathan Watson verslaat Glenn Coldenhoff en Yentel Martens.

10/11/2018 20:31 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Wat een organisatie, wat een spektakel! Ongelooflijk hoe in Nederland dergelijk evenement wel op poten kan gezet worden op het meest eerbiedwaardige strand van Scheveningen-Den Haag. Jeffrey Herlings was er wel. Mocht blijkbaar niet starten en deed dan maar een rondje bij Sebastien Loeb in de WK Peugeot. Hij zou zijn ploegmaatje Glenn Coldenhoff kunnen zien winnen hebben. Helaas, Nathan Watson, broer van MX2-rijder Ben Watson slaagde er in de finale in om 600 rijders achter zich te houden.


More door te klikken op Thor.


Credits: CCS, Yentel Martens.

race report

Dutch Masters 2019 over vier proeven!

09/11/2018 21:05 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Vandaag werd bekend gemaakt waar de Dutch Masters worden gerden in 20189.


RES Axel open in het weekend van 17 maart. 


Een maand later, op 14 april is het de beurt aan Oss, op de Witte Ruysheuvel.


Rhenen en zijn enige  mooie Kwintelooyen circuit komen op 30 mei aan de beurt en het sluitstuk wordt gereden op De Zwarte Cros op  19 en 21 juli 2019.


Axel en Lichtenvoorde zijn alvast tweedaagse wedstrijden.

Preview

Hey! It’s (Red Bull) Knock Out time……….

08/11/2018 21:10 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Yep, met een onderbreking van een jaar staat ZATERDAG 10 NOVEMBER de Red Bull Knock Out wedstrijd weer op de agenda. Op het strand van Scheveningen is het allemaal te doen. Eerder geven we alle Belgische deelnemers al door.


Vandaag in 'a nutshell', alles wat U moet weten over dit grandioos evenement. Sorry gasten, maar op gebied van organiseren en motorsport staan de Hollanders echt wel een trapje hoger. 


Zo telde ik voor de TV-covering alleen maar liefst 81 medewerkers...…… Hoeveel mensen er mee werkten aan de bouw van de baan en alle omkadering er rond... ik durf er niet eens naar schatten. Overigens doet Red Bull niet alles zelf maar huren zij ook personeel in. Zo ben ik zelfs een heel klein radertje in het netwerk op vrijdag en zaterdag.


Klik Thor en lees verder.